Logo Mertens Keukenambacht transparant wit

Lees het verhaal over hoe deze eenmanszaak het effect van online marketing heeft ervaren

Mertens Keukenambacht

Mertens Keukenambacht is een eenmanszaak die zich volledig begeeft aan het vervaardigen van houten keukens op maat. Peter Mertens is de eigenaar van Mertens Keukenambacht en is een vakman in hart en nieren.

Om van elke keuken een verschijning te maken wordt er geen detail vergeten. Om dit te kunnen realiseren is nauw contact met de klant onmisbaar en gaat de keuken pas de werkplaats uit als deze in perfecte staat is.

Logo Mertens Keukenambacht vierkant

Doel

Het doel was om meer nieuwe (potentiƫle) klanten te werven door het inzetten van van verschillende online marketing technieken.

Toepassing

Eind 2018 is de samenwerking tussen Mertens Keukenambacht en Enlarge begonnen. Om het doel te kunnen behalen is er een analyse uitgevoerd waar concrete actie punten naar voren zijn gekomen. De website was flink verouderd waar Enlarge een geheel nieuwe website heeft ontwikkeld. Met het inzetten van diverse social media is de merkbekendheid aanzienlijk vergroot. Dit in combinatie met SEO is de organische online vindbaarheid beter dan ooit tevoren. Door periodiek opnieuw kritisch te kijken naar de situatie, blijft Mertens Keukenambacht online presteren.

Resultaten

Met een verlaagde bouncerate en meer bezoekers, komen er aanzienlijk meer potentiƫle klanten op de website van Mertens Keukenambacht. Klik op de boxes voor meer informatie over de cijfers. De cijfers zijn gebaseerd het begin van het traject in vergelijking met 1 jaar later.

-34%

Bouncerate
Het bounce-percentage is het percentage van de bezoeken die niet meer dan 1 pagina van de site bekeken hebben. Een lagere bouncerate is dus goed nieuws!

+18%

Pagina's per bezoeker
Meer pagina's per bezoeker geeft aan dat de website beter converteert. Bezoekers klikken door in plaats van de website te verlaten.

+63%

Gebruikers via organische zoekresultaten
Door de website te optimaliseren weten we meer gebruikers via organische zoekresultaten te scoren.

+27%

Gebruikers via social media
Door actief gebruik te maken van diverse social media kanalen zien we een toename in social media gebruikers op de website.